Dit zijn onze algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden NuTestament

A. Algemeen
A.1 NuTestament is een initiatief van First B.V., een familiebedrijf. Oprichters, enig aandeelhouders en bestuurders: Koen Schenau en Marieken Selderijk hebben allebei ruim 10 jaar ervaring als advocaat en jurist. Zie ook Wie zijn wij in de navigatiebalk. NuTestament B.V. is statutair gevestigd in Amsterdam en staat geregistreerd in de kamer van koophandel onder nummer 58621180. BTW nummer: 853114729B01. Vanzelfsprekend staan we je graag te woord om eventuele vragen te beantwoorden. Bel ons gerust op nummer 020-2233057 op maandag tot en met donderdag tussen 9:00 en 12:00 uur (geen extra kosten). Je kan ons ook altijd emailen (info@nutestament.nl).
A.2 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op het gebruik van de website van NuTestament (www.nutestament.nl) en aanverwante pagina’s alsmede op de overeenkomst die tot stand komt als je bij NuTestament een concept-testament opmaakt. Met je bezoek aan de website en of het opstellen van een concept-testament verklaar je kennis genomen te hebben van de algemene voorwaarden van NuTestament en met de toepasselijkheid daarvan akkoord te gaan.

B. Doelstelling NuTestament: goed voor elkaar
B.1 Het streven van NuTestament is dat iedereen de belangrijkste zaken zelf kan regelen in zijn testament. Wij vinden het van belang dat je het belangrijkste geregeld hebt zodat er bijvoorbeeld na jouw dood geen problemen ontstaan omdat de voogdij over jouw kinderen niet is geregeld of omdat je partner met wie je samen een huis hebt gekocht niets van je erft en daarom het huis moet verkopen. Bovendien proberen we door middel van het opvullegaat mensen een keuze te bieden om erfbelasting te besparen. Ons doel is een tevreden klant, goed voor elkaar.
B.2 Het invulmodel van NuTestament beoogt niet de fiscaal meest optimale situatie vast te leggen. In sommige gevallen kan het daarom beter zijn om naar een notaris te gaan voor juridisch en of fiscaal advies. Bijvoorbeeld als je advies wilt over estate planning of als je een bedrijfsopvolging in je testament wilt vastleggen. Overigens is een fiscaal optimaal testament ook vaak afhankelijk van onbekende toekomstige gebeurtenissen (overleef jij je partner of hoeveel langer overleeft jouw partner jou?), waar een notaris ook geen antwoord op heeft.

C. Hoe het werkt
Als je bij NuTestament een testament maakt dan gaat dat in twee stappen. Stap 1 is dat je zelf je testament in concept opstelt. Vervolgens kan je een voorlopige afspraak bij de notaris van jouw keuze inplannen en reken je online af via de beveiligde betaalomgeving van de Rabobank (IDEAL) Stap 2 is dat de notaris van jouw keuze jouw testament in jouw aanwezigheid doorneemt en passeert. Je sluit de overeenkomst met NuTestament en je hebt al betaald, dus je krijgt geen extra rekening van de notaris. De notaris heeft een wettelijke zorgplicht. Dat houdt in dat de notaris verplicht is om bepaalde zaken te controleren. De notaris moet bijvoorbeeld opletten dat jij je testament niet opstelt omdat je onder druk gezet wordt door een van je erfgenamen (vrije wil), en dat je de inhoud van je testament hebt begrepen. Het is daarom belangrijk dat jijzelf de antwoorden op de online vragen hebt ingevoerd. Hoewel de mogelijkheid altijd bestaat om de notaris inhoudelijke vragen te stellen over het testament, is het van belang de toelichting bij je testament goed te bestuderen voordat je naar de notaris gaat. Daarnaast willen we je verzoeken te kijken of je vraag al bij de Veelgestelde Vragen staat (zie kennisbank) en als dat niet het geval is deze vragen aan ons te stellen. Wij zullen de vraag dan zo spoedig mogelijk beantwoorden, eventueel in overleg met de notaris. Het grote voordeel is vooral dat we inzicht krijgen in de vragen die leven bij onze klanten en jouw vraag (geanonimiseerd natuurlijk) in de Veelgestelde Vragen kunnen opnemen. Op deze manier kunnen we onze service telkens weer verbeteren.

D. Tevredenheidsgarantie
D.1 Onze missie is dat jij tevreden bent. Omdat we dat menen geven wij een tevredenheidsgarantie. Wat houdt dat in?
1. PRIJS: De prijs is inclusief alles. Dus inclusief kosten van de notaris, inclusief kosten van registratie bij het Centraal Testamenten Register (CTR) en inclusief btw. Alleen je eigen kosten (reiskosten naar de notaris bijvoorbeeld) zijn voor jou. Je betaalt één keer. Er worden geen onduidelijke extra kosten in rekening gebracht voor verschotten, registratie, administratie enzovoort. Geen addertjes onder het gras.
2. KWALITEIT: Wij garanderen de kwaliteit van onze modellen en van het concept dat je via www.nutestament.nl maakt. Als er toch een fout in ons model blijkt te zitten, laat het ons dan meteen weten zodat we dit kunnen herstellen. We herstellen de fout zonder kosten voor jou, of je krijgt je geld terug, wat jij wilt.
3. BEREIKBAAR: Als er iets niet duidelijk is, laat het ons meteen weten en we lossen het op. Heb je een vraag bel of email ons dan. We proberen je zo goed mogelijk te helpen. We brengen niets in rekening als je ons belt (normaal beltarief) of mailt.
4. BEDENKTERMIJN: Als je voor je testament hebt betaald en je bedenkt je of je wilt een gegeven antwoord wijzigen: stuur ons dan direct een mailtje. Je kunt je aankoop kosteloos annuleren of een gegeven antwoord kosteloos wijzigen, als je de annulering of wijziging minimaal drie werkdagen (ma t/m vr exclusief feestdagen) voor de dag waarop de afspraak bij de notaris staat gepland aan ons per email hebt doorgegeven (info@nutestament.nl). Wij bevestigen de ontvangst van jouw e.mail.
Als je één of twee werkdagen voor de dag waarop de afspraak met de notaris staat ingepland annuleert of een gegeven antwoord wilt wijzigen, dan moeten we 100 euro in rekening brengen voor de kosten van de notaris. Annuleer je op de dag van de afspraak of verschijn je niet op de afspraak dan kunnen we je aankoopbedrag helaas niet retourneren. Neem in die situatie wel altijd contact met ons op (wij hebben jouw gegevens niet). Afhankelijk van de situatie kunnen we misschien wat regelen met de notaris.
Wil je een gegeven antwoord wijzigen op het moment dat je bij de notaris bent dan zal de notaris beslissen of dat mogelijk is (kleine wijziging) of je doorverwijzen voor maatwerk (grote wijziging). Als de wijziging komt doordat je op de website onjuist bent geïnformeerd, dan annuleren wij de akte, krijg jij je geld terug en betalen wij de kosten die de notaris tot dan toe heeft gemaakt. Je kan niet de tekst van de modellen aanpassen. Dan verwijzen we je door voor maatwerk.
5. VEILIGHEID: Wij doen er alles aan om veiligheid en integriteit van de website en de door jouw ingevulde gegevens te waarborgen. De website wordt beschermd door het encryptieprotocol SSL. We gebruiken een beveiligde betaalomgeving van de Rabobank. Wij bewaren geen testamenten (dat doet alleen de notaris). Wij hebben geen toegang tot jouw persoonsgegevens. De door jou ingevulde persoonsgegevens worden niet bewaard en niet aan derden verstrekt. Alleen als je op pauze klikt tijdens het beantwoorden van de vragen slaat ons systeem je antwoorden op de vragen tijdelijk op in een beveiligde omgeving zodat je er later mee verder kunt gaan. Het systeem stuurt je automatisch een heractivatielink per email. Als je binnen drie weken op de link klikt dan ga je verder waar je bent gebleven. Doe je dat niet, dan wist het systeem automatisch jouw gegevens.
D.2 Ben je tevreden? Dan is onze missie geslaagd. Ben je niet tevreden, laat het ons meteen weten zodat we het kunnen oplossen. Wij willen alleen tevreden klanten.

E. Geen Juridisch advies, disclaimer
E.1 De overtuiging van NuTestament is dat iedereen de belangrijkste zaken zelf kan regelen in zijn testament. Dat wil niet zeggen dat het invulmodel van NuTestament altijd de juridisch of fiscaal optimale situatie vastlegt. NuTestament is zelf geen notaris of advocatenkantoor en geeft geen juridisch en geen fiscaal advies. NuTestament geeft je de mogelijkheid aan de hand van de vragenlijst zelf je testament in concept op te stellen, precies zoals je dat zelf wilt. De kennisbank hebben we ontwikkeld om je daarbij van dienst te zijn. Hoewel we zoveel mogelijk in heldere bewoordingen hebben geprobeerd de betekenis van verschillende begrippen in de kennisbank op te nemen, kunnen we de volledigheid en juistheid daarvan niet garanderen. Dat komt onder andere omdat bij het beschrijven van de begrippen in begrijpelijk Nederlands bepaalde juridische nuances zijn weggelaten ten gunste van de leesbaarheid. Wij hebben daarbij zelf een beoordeling gemaakt van de relevantie van de juridische nuance. Met andere woorden: het gebruik van de kennisbank is voor eigen risico en eigen verantwoordelijkheid.
E.2 Onze modellen en de kennisbank zijn uitvoerig getest voor gebruik en worden continue gecontroleerd door de bij ons aangesloten notarissen. Op deze wijze zorgen we ervoor dat de inhoud van jouw concept-testament juridisch helemaal goed is. Wat wij niet kunnen doen, is jouw gegevens invullen. Daarom ben je zelf altijd verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van alle gegevens die je zelf invult. Neem gerust contact met ons op als je hulp nodig hebt bij het invullen van de vragenlijst. Heb je gegevens verkeerd ingevuld op www.nutestament.nl of heb je foute antwoorden gegeven op de vragen dan is NuTestament daar niet voor aansprakelijk. Als je samen met de notaris een akte hebt gemaakt en ondertekend dan is NuTestament niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de inhoud daarvan.

F. Intellectuele eigendom
De website, alle tekst en foto’s op de website, alsmede alle via de website gegenereerde gegevens zijn het exclusief intellectueel eigendom van NuTestament. De modellen en vragenlijsten zijn zorgvuldig door NuTestament samengesteld en NuTestament heeft daarop een exclusief auteursrecht. Niets op de website, inclusief maar niet beperkt tot de foto’s, de kennisbank, de modellen en de via de website gegenereerde concepten mag zonder schriftelijke toestemming van NuTestament worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt worden.

G. Persoonsgegevens geheimhouding en beveiliging
G.1 Bescherming van persoonsgegevens en geheimhouding bij het opmaken van testamenten is van essentieel belang. Nadat jij je concept-testament hebt gemaakt, je een afspraak hebt ingepland met een van onze notarissen en de betaling is afgerond, zendt het systeem jouw antwoorden, je concept testament en de daarbij horende toelichting rechtstreeks vanuit een beveiligde omgeving naar de notaris. Jij ontvangt zelf een pdf van deze documenten en een factuur via het door jou opgegeven emailadres. Dit is nog in conceptvorm omdat de notaris het nog moet controleren en het pas rechtsgeldig is nadat de notaris het heeft ondertekend. NuTestament heeft geen toegang tot jouw persoonsgegevens of de door jou aangemaakte concepten. Wij kunnen niet zien wie bij ons een testament afneemt. Ook op de betaling staan geen persoonsgegevens.
G.2 NuTestament verwerkt jouw persoonsgegevens in overeenstemming met de wet bescherming persoonsgegevens uitsluitend voor het doel waarvoor je jouw persoonsgegevens aan ons hebt gegeven. Wij verstrekken geen persoonsgegevens van jou aan anderen. We bewaren jouw testament niet. Dat doet de notaris. Er blijft ook geen online kopie bestaan. We vernietigen altijd het model dat je hebt gemaakt en de door jou gegeven antwoorden (i) nadat je hebt betaald en de modellen naar de notaris zijn gemaild; of (ii) meteen nadat jij dat hebt aangegeven (indien je gegevens waren opgeslagen nadat je op pauze had geklikt); (iii) meteen indien je stopt en niet op pauze hebt geklikt of je emailadres niet aan ons door hebt gegeven voor het verkrijgen van een heractivatielink; of (iv) indien je op pauze hebt geklikt tijdens de beantwoording van de vragen en wij je een heractivatielink hebben gestuurd per email, automatisch meteen na verloop van de drie weken nadat we jou een heractivatielink hebben gestuurd om je testament af te maken en je niet op deze heractivatielink hebt geklikt.
G.3 NuTestament besteedt de grootst mogelijke zorg aan de bescherming van haar website en de online diensten die zij levert. Het kan altijd zo zijn dat er iets fout gaat of dat je onjuistheden in het proces tegenkomt. Het is immers niet uit te sluiten dat we in de toekomst worden getroffen door een virus waartegen op dat moment nog geen bescherming mogelijk is. Ook kan het altijd gebeuren dat er een technische storing optreedt. NuTestament kan dus geen foutloze of veilige omgeving garanderen. We proberen de veiligheid natuurlijk wel zo hoog mogelijk te krijgen en te houden. We zouden het daarom enorm op prijs stellen als je ons meteen op de hoogte stelt als je iets geks opvalt, zodat we de eventuele veiligheidsrisico’s kunnen minimaliseren. Op die manier proberen we onze service voor de mensen die in ons vertrouwen continue te verbeteren.
G.4 Je bent natuurlijk zelf verantwoordelijk voor de beveiliging van de omgeving aan jouw kant van de lijn. Zorg ervoor dat de hyperlink naar je concept-testament niet toegankelijk is voor derden en denk goed na over de veiligheid van je account en inloggegevens van je emailadres waar je de hyperlink naar toe laat sturen.

H. Beperkingen aansprakelijkheid NuTestament
H.1 Er kan altijd iets misgaan en NuTestament neemt haar verantwoordelijkheid. Als wij een fout hebben gemaakt, of indien een fout aan NuTestament toerekenbaar is waardoor je geen concept-testament hebt of waardoor er een fout in je concept-testament is geslopen dan krijg je gegarandeerd: (i) een nieuw concept-testament (of concept-samenlevingsovereenkomst); of (ii) je geld terug. Jij mag kiezen. Email ons meteen als je hier een beroep op wilt doen. Deze situatie heeft natuurlijk geen betrekking op de antwoorden die je zelf invult bij het opmaken van het concept. In alle situaties geldt dat de aansprakelijkheid van NuTestament per gebeurtenis (of reeks van samenhangende gebeurtenissen) is beperkt tot maximaal tweemaal het bedrag dat jij aan ons hebt betaald en dat NuTestament niet aansprakelijk is voor de kosten die jij zelf hebt gemaakt (denk aan reiskosten en kosten van extern juridisch advies).
H.2 De notaris is verantwoordelijk voor het definitieve door hem ondertekende testament. De notaris heeft onze modellen akkoord bevonden en moet de gegevens controleren die jij invult. De notaris kan, in overleg met jou, bijvoorbeeld besluiten dat bepaalde zaken in het concept aangepast moeten worden. Mede daarom sluit NuTestament iedere aansprakelijkheid uit voor de inhoud van het door de notaris ondertekende testament. De tevredenheidsgarantie is wel van toepassing. De notarissen die bij NuTestament zijn aangesloten, hebben geen arbeidsrechtelijke relatie met NuTestament. NuTestament sluit derhalve ook iedere aansprakelijkheid als gevolg van een handelen of nalaten van een notaris uit. Als je niet tevreden bent over een notaris dan vernemen we dat graag van je zodat we passende maatregelen kunnen treffen. Wees zorgvuldig met het invullen van je antwoorden en gegevens. Schrijf bijvoorbeeld de namen van personen (jezelf, je partner kinderen, de voogd die je aanwijst) zoals ze in het paspoort staan. Anders leidt dit tot extra werk en wellicht extra kosten voor jou.
H.3 De notaris is verantwoordelijk voor de akte die hij voor je maakt, vanaf het moment dat de akte is ondertekend. De notaris heeft een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor als hij fouten maakt. Maakt een notaris een fout en heb jij schade dan betaalt de notaris maximaal het bedrag dat de verzekeraar uitkeert plus het bedrag van zijn eigen risico. De notaris betaalt maximaal het bedrag van zijn kosten om de akte te maken, als de verzekeraar de schade niet uitkeert.
H.4 Als je een klacht hebt over een notaris of als je niet tevreden bent over de service van de notaris, laat ons dat dan altijd weten. Je kan ook een klacht indienen bij de klachten en geschillenregeling van het notariaat (http://www.degeschillencommissie.nl/over-ons/de-commissies/2830/notariaat)

I. Overige zaken
I.1 Onder werkdagen wordt verstaan maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag met uitzondering van de wettelijk erkende feestdagen zoals gepubliceerd op de website van de overheid (http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/schoolvakanties/vraag-en-antwoord/welke-feestdagen-kent-nederland-en-wanneer-worden-ze-gevierd.html).
I.2 De dienstverlening van NuTestament is niet gericht op zakelijke klanten. De tevredenheidsgarantie gaat uit van een redelijk gebruik. NuTestament is altijd gerechtigd de overeenkomst te annuleren waarbij het betaalde bedrag wordt geretourneerd.
I.3 Op de overeenkomst tussen NuTestament en de gebruiker van de website is uitsluitend Nederlands recht van toepassing en de rechter in Amsterdam is exclusief bevoegd om van een eventueel geschil dat niet in der minne kan worden geschikt kennis te nemen.
I.4 NuTestament mag deze algemene voorwaarden altijd aanpassen.
***