Over NuTestament

Waarom NuTestament?

Iedereen moet zijn testament op kunnen stellen zonder dat dit de hoofdprijs kost. Daarom maakt NuTestament de drempel om een testament op te stellen zo laag mogelijk. Dat doen we door onze klanten goed te informeren over wat er kan worden geregeld, hoe en waarom. NuTestament stelt haar klanten in de gelegenheid zelf in eigen tempo hun testament op te stellen. Rustig nadenken over de diverse keuzes, nalezen en eventueel een vraag stellen, dat is een van de voordelen van het online regelen van het testament.

Het opstellen van een testament is heel belangrijk, voor iedereen. Zonder testament bepaalt de wet hoe de nalatenschap wordt verdeeld. Veelal is dat niet optimaal. Om nog maar niet te spreken over de fiscale voordelen die met een testament (en samenlevingscontract) kunnen worden behaald

Prijstransparantie is een van de pijlers van NuTestament. Geen verborgen kosten, geen "ja - maar". De prijzen zijn vast en transparant en inclusief de btw. Dit is niet gangbaar in het notariaat. Dagelijks spreken wij klanten die bij de notaris duurder uitkwamen dan de offerte.

Oprichters NuTestament

NuTestament.nl is opgericht door Marieken Selderijk en Koen Schenau. Zij zijn beiden werkzaam geweest als advocaat.

“Wij vonden het gek dat 70% van de Nederlanders geen testament heeft. Toen wij echter zelf ons testament en samenlevingscontract gingen regelen, begrepen we heel goed waarom dat zo is. De prijs voor een model-akte is heel hoog. In ons geval moesten wij 750 euro betalen voor 2 testamenten en een samenlevingscontract. Daarbij was zelfs voor ons advocaten de inhoud van de akte moeilijk te volgen. Dat moet anders dachten wij: goedkoper, sneller en simpeler.

We zijn er heel trots op dat zoveel mensen hun testament inmiddels online via NuTestament hebben geregeld. En het feit dat zoveel notariskantoren geloven in ons concept en met ons samenwerken, bevestigt ons dat het online regelen van het testament de toekomst is.”

Samenwerking met notarissen door het hele land

Nutestament werkt samen met 34 notariskantoren verspreid door het hele land. NuTestament Notarissen zijn altijd aangesloten bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie en vallen onder de regels die de KNB opstelt. De testamenten worden gecontroleerd en goedgekeurd door alle bij NuTestament aangesloten notariskantoren. Dat moet ook wel, want een notaris heeft altijd zelf de eindverantwoordelijkheid voor de inhoud van het testament.

Veilig en betrouwbaar

NuTestament bewaart geen testamenten. De klant ontvangt een afschrift (gewaarmerkte kopie) en de notaris bewaart het origineel.

NuTestament is partner van Vereniging Eigen Huis en is uitgebreid getest door De Consumentenbond in de Geldgids december 2015 (zie ook onze nieuwspagina).