Zo werkt het

1. Beantwoord thuis de vragen
2. Onderteken je testament bij de notaris
3. Alles is goed geregeld

arrow
Dit is het verschil tussen NuTestament en het traditionele proces

Nu

Via NuTestament

Het meeste online regelen

Thuis op de bank

  • Online vragen beantwoorden
  • Kiezen in eigen tempo
  • Vaste prijs (alles inclusief)
  • Online betalen
Testament komt automatisch tot stand
Tekenen bij notaris
Kan al na een week
Traditioneel

Traditioneel

Alles bij de notaris regelen

Bij notaris op kantoor

  • Bij notaris op gesprek
  • Kiezen bij notaris
  • Uurtarief notaris (meerwerk)
  • Bij notaris betalen
De notaris stelt zelf het testament op
Teken bij notaris
Gemiddeld na drie weken
Akte
1 akte voor jou + 1 akte voor notaris
Registratie bij Centraal Testamenten Register (CTR)

arrow
Kosten Testament - (prijs)verschil NuTestament en de traditionele gang naar de notaris


VOORDELIGER

NuTestament Traditionele proces*
enkel testament € 195€ 285
Twee testamenten € 295 € 439
Twee testamenten + samenlevingscontract € 395 € 637

* De gemiddelde kosten van een testament van de allergoedkoopste notariskantoren in heel Nederland voor een instap-testament zonder opvullegaat en AWBZ-clausule). De lokale notaristarieven kunnen echter zeer veel hoger uitvallen. Het goedkoopste is een testament in regio Groningen en het duurst in de (grote) steden, Brabant en Limburg. Bron: degoedkoopstenotaris.nl d.d. 21 oktober 2016.MEER REGELEN

Denk bijvoorbeeld aan het uitstellen of zelfs besparen van erfbelasting via het opvullegaat, bewind of zorg huisdieren. De AWBZ-clausule is automatisch inbegrepen. Partners zonder kinderen kunnen bij NuTestament erfgenamen aanwijzen voor als de partner er bij het overlijden niet meer is. De clausules zijn veelal optioneel en altijd inbegrepen in de kosten van een testament via NuTestament. Bij testamenten die niet via NuTestament zijn aangemaakt worden vrijwel altijd meerprijzen voor deze clausules gerekend die bovenop de prijzen komen die hierboven zijn genoemd.

arrow
Getest door de Consumentenbond

NuTestament is door de Consumentenbond uitvoerig getest. Hierover is een artikel verschenen in de Geldgids van december 2015 (auteur Barbara van Est). Dit artikel is buitengewoon positief over NuTestament.

De Consumentenbond over het regelen van een testament via internet:

"Niet het leukste onderwerp om over na te denken maar wel belangrijk: wie krijgt het huis en het geld na overlijden? Mensen die hun wensen willen vastleggen in een testament staat een – meestal kostbaar – gesprek op een notariskantoor te wachten. Verreweg de meesten hebben daarom niets voor later geregeld. Jammer, want een testament opstellen hoeft niet duur te zijn."

"Een testament is niet altijd nodig. Is er niets geregeld, dan bepaalt de wet wie erft. Bij gehuwden en geregistreerde partners met kinderen wordt de erfenis verdeeld tussen de langstlevende partner en de kinderen. Toch kunnen er genoeg redenen zijn om wel een (simpel) testament op te stellen. Ouders kunnen via een testament bijvoorbeeld regelen dat hun (toekomstige) schoonzoon of –dochter niet meedeelt in het familiekapitaal. Voor samenwoners met een eigen huis is een testament wel noodzakelijk: anders gaat de helft van de woning na overlijden van een van beiden niet naar de langstlevende, maar naar de schoonfamilie. Verder kan een testament zorgen voor minder erfbelasting of voor een verlaging van de eigen bijdrage voor een verzorgingshuis."

De Consumentenbond over NuTestament:

"Na het beantwoorden van een lijst met vrij simpele vragen is het testament klaar. Een bezoek aan de notaris blijft noodzakelijk om de akte te tekenen en officieel te regelen. Deze handelingen zijn inbegrepen bij de prijs"

"Het testament van NuTestament is een stuk flexibeler dan dat van Hema."

"Volgens het erfrecht kunnen kinderen pas hun erfdeel opeisen als de langstlevende ouder overlijdt. Op het moment dat de eerste ouder overlijdt, moet wel erfbelasting worden betaald over de hele erfenis, dus ook over het erfdeel van de kinderen. Zit het vermogen van de langstlevende ouder in het huis, dan kan die de belastingaanslag niet betalen. Alleen NuTestament heeft hier een oplossing voor bedacht: het opvullegaat"

"Wie geen nageslacht heeft, kan alleen bij NuTestament iemand anders als erfgenaam aanwijzen in de situatie dat de partner al overleden is. Ook kun je bij NuTestament kiezen vanaf welke leeftijd de kinderen aan de erfenis mogen komen. Bij de Hema is dat altijd vanaf 18 jaar."

Klik op "Nieuws" voor meer informatie over het onderzoek en andere media aandacht die aan NuTestament is gegeven.

arrow
De voordelen van NuTestamentEen testament kan nergens voordeliger worden geregeld.1 keer naar de notaris (in plaats van twee keer of meer).Zelf het testament (en of samenlevingscontract) in concept opstellen aan de hand van de online vragen, wanneer het uitkomt, in eigen tempo en tijd. Eenvoudig, snel en toegankelijk. Bij vragen kan worden gebeld of gemaild.Met 36 aangesloten notariskantoren is er altijd een notaris in de buurt om te tekenen.Tot de helft goedkoper dan de "reguliere gang" naar de notaris.Geboekt, betaald en niet tevreden? Kosteloos antwoorden wijzigen of de gehele boeking annuleren tot uiterlijk 3 werkdagen voor het passeren. Het gehele betaalde bedrag wordt bij annulering terug overgemaakt.

arrow
Voorbeeld testament / samenlevingscontract inzien

In onze kennisbank/woordenboek staan voorbeelden van de testamenten die wij gebruiken. Klik op een van de links hieronder. Een testament is pas geldig als het door de notaris is ondertekend. Afhankelijk van uw individuele situatie en keuzes kan de inhoud van het testament afwijken. Klik op LEES MEER om de hele voorbeeld-akte te lezen.

Voorbeeld Testament Gehuwd met kinderen

Voorbeeld Testament Gehuwd zonder kinderen

Voorbeeld Testament Alleenstaand zonder Kinderen

Voorbeeld Testament Alleenstaand met kinderen

Voorbeeld Testament Samenwonend zonder kinderen

Voorbeeld Testament Samenwonend met kinderen

Voorbeeld Samenlevingscontract

Je krijgt je concept-testament direct na betaling toegestuurd. Je kunt je testament annuleren tot 3 werkdagen voordat je bij de notaris langsgaat om te passeren. Je krijgt dan het volledig betaalde bedrag terug. Als je zaken wilt wijzigen, neem dan via het contactformulier (of telefonisch) contact met ons op.